Atalanta er i sin første Europa League-finale etter å ha slått ut Marseille

Comments · 89 Views

Ademola Lookman, Matteo Ruggeri og El Bilal Touré scoret i Billige Atalanta fotballdrakter 3-0-seier over Marseille, som vant 4-1 sammenlagt på torsdag. Det italienske laget skal møte Bayer Leverkusen, som slo Roma, i sin første europeiske finale i Dublin 22. mai.

Lookman ga Atalanta ledelsen i returoppgjøret etter en halvtime med et langskudd forbi Pao López, før han la opp til Ruggeri som doblet ledelsen syv minutter etter pause.

Atalantas gjentatte angrep, der Gianluca Scamacca og Davide Zappacosta truet, overveldet gjestene, som hadde få sjanser, og Touré, som var innbytter, satte det endelige seglet på seieren med sitt tredje mål fire minutter på overtid.

«Mitt første mål i Bergamo er en veldig stor følelse, sa Ruggeri til SkySports Italia. «Nå kan vi drømme med åpne øyne om at vi er i finalen. Det er et øyeblikk å feire med folket vårt.

Atalanta sikter mot en trofé-dobbel, da de også møter Juventus i den italienske cupfinalen på onsdag, med Coppa Italia-triumfen fra 1963 som deres eneste store sølvtøy.

Om Europa League sa treneren, Gian Piero Gasperini, følgende: «Det blir en historisk begivenhet for et lag som vårt, som ikke har nok [fans] til å vinne. Det er virkelig utrolig, men det lover godt for alle.

«Det ser ut til at antallet er viktig, det ser ut til at du må ha superligaer, men eksemplet med Billige Atalanta fotballdrakter barn kan gi håp. Fotballen er vakker på grunn av meritokratiet, ikke på grunn av opparbeidede rettigheter.»

Atalanta ligger på femteplass i Serie A, og har også et mål om å kvalifisere seg til Champions League via den hjemlige ligaen. De står overfor et oppgjør hjemme mot Roma på sjetteplass på søndag.