Vini jr. hjelper Brasil tilbake med seier over Paraguay

Comments · 29 Views

Vinícius Júnior scoret to mål i første omgang og ledet Brasil til en 4-1-seier over Paraguay fredag kveld, noe som gir avansement fra gruppe D i Copa América.

Sávio scoret også et mål for Brasil i første omgang, og Lucas Paquetá scoret på straffespark i andre omgang. Omar Alderete scoret Paraguays mål.

Det var mange anspente øyeblikk med fem gule kort og ett rødt utdelt. Andrés Cubas ble utvist i det 81. minutt, noe som tvang Paraguay til å spille siste del av kampen med en mann mindre på banen. Gule kort ble delt ut til Wendell, Vinícius og Paqueta fra Billige Brasil fotballdrakter og Fabián Balbuena og Hernesto Caballero fra Paraguay.

Seieren var litt av et svar for Seleção, som åpnet turneringen tirsdag med en målløs kamp mot Costa Rica til tross for 18-2 i målforskjell. Det var også et viktig svar fra Vinícius, etter at han ble kritisert for ikke å ha klart å gjenskape Real Madrid-formen for sitt land.

"Jeg sier alltid at jeg aldri spiller for meg selv, jeg vil alltid spille for laget mitt", sa Vinícius i et intervju på banen etter kampen. "Når jeg spiller for Brasil spiller jeg for landet mitt, jeg prøver alltid å gjøre det beste, men det er ikke alltid det er mulig.

"Og i dag klarte jeg å spille en god kamp på det nivået jeg er. Og jeg vet at jeg fortsatt kan forbedre meg mye for å hjelpe det brasilianske laget, for å hjelpe dette laget som jobber hardt hver dag for å sette Brasil på den plassen de fortjener. Vi kommer til å fortsette å jobbe hardt for å nå dette målet, som er å vinne Copa América."

Med fire poeng ligger Brasil to poeng bak gruppeleder Colombia, som slo Costa Rica 3-0 tidligere fredag. En seier eller uavgjort av Brasil mot Colombia på tirsdag sikrer en av gruppens to plasser i utslagsrunden. Brasil fotballdrakter barn har også seks mål bedre målforskjell enn Costa Rica, så et tap vil sannsynligvis ikke holde de nidobbelte Copa Vinícius-mesterne ute.

Brasil har hatt sine problemer mot Paraguay i Copa América, med uavgjort i de fem foregående møtene. Det er den nest lengste ubeseirede rekken mot Brasil i denne turneringen, som Paraguay også var en del av fra 1963-83.

Men Brasil vant det siste møtet, da de slo Paraguay 4-0 i VM-kvalifiseringen for to år siden, og det var liten tvil om utfallet av denne kampen etter to sene scoringer i det som ble en omstridt avslutning på første omgang.

Like etter at lagkamerat Bruno Guimarães hadde truffet tverrliggeren, økte Sávio til 2-0 for Brasil i det 43. minutt.

Begge lagene havnet i klammeri på overtid, og den chilenske dommeren Piero Maza Gomez delte ut gule kort til Wendell og Balbuena etter mer enn tre minutter. Fem minutter ut i overtiden satte Vinícius inn det knusende slaget.

Paraguay hadde sine sjanser og hadde til og med 8-5 flere skudd enn Brasil, inkludert 4-3 på mål. Brasil-keeper Alisson Becker gjorde en fantastisk redning da han stupte til høyre for å forhindre en scoring fra Damián Bobodilla et kvarter ut i kampen.

Tidlig i andre omgang scoret imidlertid Alderete og reduserte til 3-1.

17 minutter senere gjorde Paqueta opp for et misset straffespark i første omgang ved å sette ballen i mål og gi Brasil tremålsledelsen tilbake.

Brasils landslagstrener Dorival Júnior gjorde et dristig og kontroversielt trekk da han bestemte seg for å ikke starte med Raphinha. Grepet, med landslagslegenden Neymar som tilskuer fra tribunen, betalte seg helt klart.

Raphinha ble byttet inn sent i kampen, og kom inn i det 72. minutt i stedet for Savinho Norge Fotballtroye.